– „Chiar eram panicat de BAC credeam că o să fie mult mai greu în anii trecuți s-a dat mai greu”

– „Anul acesta mi-am luat țeapă, am învățat poezie, Moromeții e poezie? Nu am făcut opera asta la școală”

perle-bac-2015– „Scenele reprezentative din romanul Moromeții sunt: Ca să se mire proștii și s-au mirat atunci când au văzut că nu mai au arborele în curte și alta e când le frige băieților o bătaie ca-n zona de nord a țării”

– „Am scris despre relația lui vizavi de Otilia. Se îndrăgostește de Otilia și asta îi cam dă peste cap toată treaba. Încearcă să fie cu Otilia, ea acceptă să fie cu el, se răzgândește între timp și devine iubita lui Pascalopol… o ușuratică”

– „Ilie Moromete e personajul principal din Moromete… și după aia am mai aberat eu câteva rânduri pe acolo am zis că este capul familiei, este acolo impunător, măreț. Am zis că-și iubește copiii, dar nu știe să o arate. Am zis că e genul de bărbat țăran, ca să zic așa”

– „Ela era o curvă deoarece s-a combinat cu unul la Odobești, iar Ștefan un frustrat psihopat că suferea… dar ce nu mai erau femei în lumea asta?”

– „Ion o violează pe Ana pe după sobă în timp ce tatso sforăia. O lasă borțoasă și face un plod apoi ăsta inteligent din fire îi ia pământurile, șmecher băiat”

– „Pe mine sportul nu mă ajută deoarece după o noapte de băută cu băieții în cartier nu mai am timp să fac și sport. La educație fizică proful ne-a spus că și relațiile intime intră în sport deci și ăsta e un sport”

– „În concluzie toți ăștia bogătașii fac sport deoarece au bani să meargă pe la tot felul de săli și saloane”

– „Tema şi viziunea din romanul Plumb este reprezentativă pentru lume dar şi pentru noi elevii care studiem foarte mult fiindca încercăm să descifrăm profund sensurile”

– „Profa de romana nu ne preda nimic, ne punea să copiem dintr-o carte zicea că are salariul prea mic ca să facă una ca asta”

– „Scriitorul e stingherit în societate se simte ca un frustrat sau poate este și de aceea vrea sa scrie să se scufunde în necazuri. Viața lui e chiar tristă nu poți judeca un asemenea sensibil”

(Visited 125 times, 1 visits today)

Comentarii

comentarii