Ion se întoarce acasă noaptea târziu dintr-un bar. Evident, puțea ca naiba a băutură (ca de obicei de fapt) dar s-a băgat încet în pat lângă nevasta-sa care dormea deja. Și-a pupat nevasta pe obraz și a adormit. Când s-a trezit, a văzut un tip ciudat care stătea la capul patului, îmbrăcat cu o robă alba:

– Cine dracu’ ești? întreabă Ion, și ce cauți în dormitorul meu?
– Ăsta nu e dormitorul tău, iar eu sunt Sfântul Petru.
– Adică .. sunt mort?! Nu se poate! Mai am atâtea lucruri de făcut în viață! Nici nu mi-am luat la revedere de la familie … trebuie sa ma trimiți înapoi!
– Ok .. poți sa te reîncarnezi dar .. nu te putem trimite înapoi decât ca un câine sau o găină

Ion a fost devastat, dar știind că era o fermă nu prea departe de casa sa, l-a rugat să fie trimis înapoi ca o găină  Un flash de lumina și „poof” s-a trezit acoperit de pene și ciugulind de pe pământ.

– Nu e chiar așa de rău, s-a gândit Ion, până când a simțit o chestie ciudată crescând în el.
Cocoșul s-a dus la el și i-a zis:
– Deci .. tu ești găina cea nouă? Cum îți place prima zi aici?
– Nu e chiar așa de rău, zice Ion, dar am așa o senzație ciudată, de parcă o să explodez.
 – Ovulezi, nu-mi spune că n-ai mai făcut niciodată un ou?
– Niciodată!
– Eh .. relaxează-te și lasă să se întâmple.

Câteva secunde (destul de incomode) mai târziu  un ou iese de sub coada sa. Un sentiment intens de relaxare îl cuprinde, iar emoțiile îl copleșesc, devenind mamă pentru prima oară. Când a făcut al doilea ou, sentimentul de fericire a fost și mai copleșitor și a știut atunci că reîncarnarea sa ca găină a fost cel mai bun lucru care i s-a întâmplat vreodată! Cuprins de fericire, a continuat … și exact când trebuia să scoată și al treilea ou, a simțit o lovitura incredibil de puternică în ceafă și a auzit-o pe nevastă-sa:
– IOANE!!! Trezește-te dracu’ bețiv nenorocit! TE CACI ÎN PAT!;

(Visited 54 times, 1 visits today)

Comentarii

comentarii